Siirry suoraan sisältöön

Kiitokset kaikille Kokoomusta äänestäneille!

Ensimmäiset Aluevaalit on käyty ja tulos oli Etelä-Savon näkökulmasta mielenkiintoinen. Liike Nyt:n Savonlinnassa saama kannatus ja erityisesti Panu Peitsaron äänimäärä, yli kolme tuhatta ääntä, oli yllätys. Samalla se horjautti myös vaalien alla saatuja galluptuloksia Etelä-Savossa. 

Kokoomus sai kuitenkin Mikkelissä eniten ääniä, 27 %. Teimme hyvän kampanja ja vakuutimme siis ainakin täällä äänestäjämme. Keskusta seuraavana 25,3 %:lla ja sitten SDP 21,7 %:n kannatuksella.

Aluevaltuustoon valittiin Mikkelistä Oskari Valtola, huimalla äänimäärällä 1421. Mikkeliläisistä kokoomuslaisista tulivat valituksi myös Pirkko Valtola, Suvi Kähkönen-Valtola ja Mali Soininen. Varalla on Nina Rasola, ensimmäinen ei sotetaustainen kokoomuslaisista.

Kokoomus sai aluevaltuustoon 11 edustajaa – Mikkelistä neljä, Pieksämäeltä kolme sekä Hirvensalmelta, Mäntyharjulta, Sulkavalta ja Pertunmaalta yhden edustajan. Ikävä kyllä Savonlinna jäi ilman kokoomuslaista edustajaa.

Kokomaisuudessaan paikat tulevat Etelä-Savon aluevaltuustossa jakautumaan paikkakunnittain seuraavasti: Mikkeli 23, Savonlinna 16, Pieksämäki 7, Rantasalmi 2, Kangasniemi 2, Sulkava 2 ja Pertunmaa 2  sekä Juva 1, Hirvensalmi 1, Puumala 1, Enonkoski 1 ja Mäntyharju 1.

Kiitokset kaikille ehdokkaillemme ja muuten hengessä mukana olleille, erityisesti Paavo Puhakalle, joka on aina valmis auttamaan ja tekemään talkootyötä Kokoomus-joukkueen eteen.

Me emme lopeta tähän, vaan jatkamme työtä. Seuraavat vaalit jo häämöttävät ensi vuonna. Hoidetaan asioita yhdessä ja pidetään huolta taloudesta ja palveluista, me tarvitsemme ne oikea-aikaisesti, jonottamatta. Mukana tätä kokonaisuutta rakentamassa tulee olla myös yksityiset palveluntuottajat ja kolmas sektori eli järjestöt.

Kokoomuksen Mikkelin kunnallisjärjestö kiittää kaikkia!

Lisätietoja antaa:
Pirkko Valtola
Kokoomuksen Mikkelin kunnallisjärjestön puheenjohtaja
0400 55 28 55